Pochutnání s mozzarellou: Piadina romagnola
POTŘEBUJETE: 400 g polohrubé mouky 10 g sušeného droždí 40 g sádla 225 ml vlažné vody sůl
Na pečená rajčata: 500 g cherry nebo datlových rajčat 4 stroužky česneku tymián olivový olej mletý pepř
Na dokončení: 3 mozzarelly 8 plátků parmské šunky rukolu
Rajčata přepůlíme, vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem řeznou stranou nahoru. Přidáme neoloupané stroužky česneku a vše posypeme tymiánem, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 100 °C 3 hodiny. Vychladlá rajčata můžeme skladovat v uzavíratelné sklenici zalité olivovým olejem. V lednici vydrží až dva týdny. V misce smícháme droždí s vlažnou vodou a necháme zpěnit. Do mísy dáme mouku, sůl, sádlo a drožďovou směs. Vypracujeme hladké těsto, které ještě důkladně ručně prohněteme na vále. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout, až se zdvojnásobí (30 – 60 minut). Pak znovu prohněteme, rozdělíme na 8 kusů, z kterých vyválíme 1 mm silné placky. Ty opečeme nasucho na pánvi z obou stran. Do teplých placek dáme nakrájenou mozarellu, plátky šunky, rukolu a pečená rajčata. Přeložíme a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.