Vánoce: Mrkvové cukroví
POTŘEBUJETE: 35 g mrkve 500 g hladké mouky 250 g másla hladkou mouku na vyválení moučkový cukr na obalení 1 lžíci oleje 1 lžičku krupicového cukru
Mrkev oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemno. Smícháme ji s moukou, máslem a vypracujeme v těsto, která pak necháme odpočinout v lednici přes noc. Následující den ho vyválíme na pomoučeném vále do placky silné cca 5 mm a vykrajujeme požadované tvary. Cukroví přendáme na plech vyložený pečicím papírem, jednu půlku pomažeme směsí oleje s cukrem, druhou půlku necháme jen tak. Pečeme v troubě zahřáté na 160 °C, 15 – 20 minut, aby bylo růžové. Nenamazané cukroví ještě za tepla obalíme v moučkovém cukru.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 47.