Vánoce: Košíčky s dvojím krémem
POTŘEBUJETE: 200 g špaldové mouky 80 g ghí od Českého ghíčka 20 g cukru sůl
Na skořicový krém: tuhou část plechovky kokosového krému 1 lžíci mleté skořice muškátový oříšek mletý hřebíček badyán nastrouhanou kůru z pomeranče
Na čokoládový krém: tuhou část plechovky kokosového krému ½ tabulky bílé čokolády 1 lžíci vanilkového extraktu 1 lžíci citronové kůry 1 lžíci citronové šťávy
Na vál prosejeme mouku a cukr, přidáme špetku soli a ghí. Nožem ho v mouce rozsekáme, přidáme další přísady a rychle vypracujeme hladké a lesklé těsto, které necháme aspoň hodinu odpočinout v lednici. Z těsta pak tvoříme kuličky, které vtlačíme do vymazaných formiček. Délku pečení přizpůsobíme velikosti formiček. Kokosový krém vyšleháme a vmícháme do něj koření a kůru. Vzniklým skořicovým krémem naplníme cukrářský sáček a dáme ztuhnout do lednice. Poté jím naplníme košíčky. Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní a necháme vychladnout. Vmícháme ušlehaný kokosový krém, šťávu a kůru z citronu a vanilkový extrakt. Vzniklým krémem naplníme cukrářský sáček a necháme ztuhnout v lednici. Poté jím naplníme košíčky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 48.