Vánoce: Kakaové perníčky

POTŘEBUJETE: 100 g másla 150 g třtinového cukru 1 lžíci mléka 1 větší vejce 1 lžíci rostlinného sirupu 220 g hladké mouky 2 lžíce kakaa 2 lžíce perníkového koření ½ lžičky jedlé sody
Na polevu: 1 bílek 120 g moučkového cukru 2 lžičky solamylu 1 lžičku citronové šťávy
V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do nadýchané pěny. Přidáme mléko, vejce a sirup, důkladně promícháme. V další míse smícháme prosátou mouku s kakaem, kořením a sodou. Obě směsi poté spojíme a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme minimálně hodinu vychladit v ledničce. Následně těsto rozdělíme na čtyři díly, aby se s ním lépe pracovalo, a každý postupně vyválíme na plát tenký zhruba 3 mm. Vykrájíme perníčky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, přibližně 8 minut. Po vychladnutí je ozdobíme polevou, kterou připravíme vyšleháním 3x prosátého cukru a ostatních ingrediencí. Poleva by neměla být ani moc tekutá, ani hutná, dle potřeby k ní přidáme buď cukr, nebo citronovou šťávu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 47.