Vánoce: Linecké cukroví se stévií
POTŘEBUJETE: 450 g pšeničné hladké mouky 50 g Irbis se sladidly z rostliny stévie 300 g tuku (hera, máslo, 80% margarín) 2 vejce kůru z ½ chemicky neošetřeného citronu
Na vále z mouky vytvarujeme ohrádku. Do této vložíme ostatní suroviny a rychle zpracujeme na stejnorodé polotuhé těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme v chladu do druhého dne rozležet. Poté rozválíme na vále těsto na tloušťku cca 5 mm, vykrajujeme tvořítky zvolené tvary a ty ukládáme na čisté plechy. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C a po vychladnutí plníme zvolenou náplní, např. meruňkovým džemem bez cukru.
Zdroj a foto: Irbis
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 47.