ZDRAVÉ PODZIMNÍ RECEPTY: Hrstková polévka

POTŘEBUJETE: 250 g směsi luštěnin Hrstka Menu Gold 3 kuličky nového koření 5 kuliček celého pepře 1 snítku libečku 2 mrkve 1 petržel ¼ celeru petrželovou nať 1 stroužek česneku mletý pepř mletou červenou papriku 1 cibuli 50 g másla 2 lžíce hladké mouky
Směs luštěnin Hrstka Menu Gold namočíme na 4 hodiny do studené vody. Před vařením směs slijeme a v čisté vodě vaříme spolu s novým kořením, celým pepřem a libečkem cca 50 minut. Občas promícháme. Poté přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou nadrobno. Osolíme, ochutíme a přidáme prolisovaný česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozehřátém másle necháme zesklovatět. Zaprášíme moukou a orestujeme. Hotovou jíšku vmícháme do polévky a necháme projít varem. Hrstkovou polévku servírujeme ozdobenou čerstvou petrželkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 46.