Svatomartinské recepty: Husí játra s mandlemi
POTŘEBUJETE: 200 – 300 g husích jater 30 g mandlí 3 hřebíčky 150 g husího sádla 500 ml sladkého mléka sůl
Husí játra namočíme na chvíli do sladkého mléka, ve kterém je pak omyjeme a osušíme. Do osušených jater napícháme půlky mandlí a celé hřebíčky. Do menšího pekáče, ve kterém budeme játra péct, nalijeme rozpuštěné husí sádlo, vložíme připravená husí játra a pomalu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 45 minut. Upečená játra vyjmeme, urovnáme na mísu a polijeme zbylým sádlem, které jsme osolili. Vystydlá játra pokrájíme na tenké plátky. Chléb potřeme sádlem, položíme plátek jater, který vidličkou jemně roztlačíme, osolíme a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 45.