Svatomartinské recepty: Hustá polévka z pečené dýně

POTŘEBUJETE: 1 větší dýni Hokkaidó 1 větší máslovou dýni 400 ml kokosového mléka sůl pepř olivový olej
Předehřejeme si troubu na 175°C. Obě dýně si omyjeme, neloupeme, ale nakrájíme na kousky a rozložíme na plech na pečicí papír. Trochu zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pečeme asi 35 minut. Pak je vložíme do hrnce a za postupného přidávání vody, přibližně litru, dýni rozmixujeme. Do vzniklé kaše vlijeme celou plechovku kokosového mléka. Dle potřeby můžeme trochu rozředit vodou nebo vývarem. Polévku necháme chvíli povařit, dochutíme solí a pepřem. Podávat můžeme s opečeným chlebem potřeným husím nebo kachním sádlem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 45.