Svatomartinské recepty: Kachní stehna s pečeným fenyklem

POTŘEBUJEME 4 větší kachní stehna sůl pepř olej čerstvý tymián 2 stroužky česneku 2 pomeranče 1 větší fenykl 1 hrst vlašských ořechů 100 ml suchého bílého vína
Kachní stehna omyjeme, vložíme do zapékací mísy nebo na plech, osolíme, opepříme a polijeme trochou slunečnicového oleje. Tymián a česnek nasekáme nadrobno a přidáme na stehna. Zalijeme šťávou z 1 pomeranče a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme přibližně 1,5 hodiny, dokud stehna nezměknou. Z fenyklu odřízneme spodní dřevnatou část a také vrchní část s natí. Překrojíme fenykl na polovinu a nakrájíme na menší části, které chvíli necháme postát v míse s ledovou vodou. Kůru z pomeranče ukrojíme a ostrým nožem vyřízneme měsíčky, které dáme do mísy. Šťávu ze zbytku pomeranče vymačkáme do mísy. Fenykl scedíme, přeložíme do zapékací mísy a přidáme měsíčky pomeranče i se šťávou. Navrch přidáme trochu čerstvého tymiánu a vlašské ořechy. Podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme a polijeme trochou oleje. Dáme péct na 40 minut při teplotě 170 °C. Upečená kachní stehna podáváme s pečeným fenyklem, pomerančem a ořechy.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 45.