Tvarohový koláč Milada podle Zdeny Studénkové

POTŘEBUJEME 1 kg tučného hrudkovitého tvarohu 250 g práškového cukru 120 g másla 5 lžic krupice 5 vajec 2 vanilínové cukry 1 prášek do pečiva
Tvaroh vymícháme s máslem, cukrem a žloutky, které jsme si oddělili. Je důležité, aby směs zůstala hrudkovitá a nebyla úplně hladká. Můžeme použít mixér, ale ne tyčový. Krupici smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do tvarohu. Nakonec opatrně přimícháme tuhý sníh, který jsme si vyšlehali z bílků. Koláč pečeme na tukem vymazaném a moukou vysypaném plechu přibližně 30 – 45 minut při teplotě 190°C. Zdenka do něho ráda přimíchává sezonní ovoce, třeba maliny nebo meruňky, dělala ho už i s mangem, které rozložila před pečením nakrájené navrch koláč. Do těsta se můžou přidat třeba rozinky. Fantazii se meze nekladou. Babička herečky ho však měla nejraději bez přísad.
Více receptů slavných najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 44.