Rodinný jablečný koláč podle Zlaty Adamovské
POTŘEBUJETE: 1 kg jablek 4 vejce 2 hrnky polohrubé mouky 1 ½ hrnku moučkového cukru ½ prášku do pečiva 2 lžičky skořice 1 hrnek mléka 85 g másla
Mouku promícháme s cukrem a práškem do pečiva. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Plech vymažeme máslem a rozprostřeme na něj nejprve polovinu moučné směsi, pak jablka. Pak zasypeme skořicí a zbylou moukou. Vejce rozšleháme v mléce a rozlijeme na plech. Po celé ploše rozložíme vločky másla. Dáme péct do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi půl hodiny. Můžeme podávat třeba se šlehačkou nebo zmrzlinou.
Více receptů slavných najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 44.