ZDRAVÉ PODZIMNÍ RECEPTY: Rizoto s dýní, kuřecími kousky a parmezánem
POTŘEBUJETE: 320 g kulatozrnné rýže Menu Gold 100 g cibule 40 ml olivového oleje 100 ml suchého bílého vína 80 g másla 500 g kuřecích prsou 150 g parmezánu sůl 400 g dýně hokaido 40 g rukoly zeleninový vývar
Na rozehřátém olivovém oleji s troškou másla restujeme nadrobno nakrájenou cibulku do té doby, než začne zlátnout. Poté přidáme rýži a opět trochu zarestujeme a zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Dále postupně po naběračkách přidáváme zeleninový vývar, dokud není rýže uvařená al dente. Než přilijeme další vývar, vždy počkáme, až se tekutina odpaří. Dobře omytou, vydlabanou dýni nakrájíme na kostičky, osolíme, zakápneme olejem a dáme péct do změknutí do trouby předehřáté na 180 °C. Poté třetinu dýně rozmixujeme a přidáme do rizota. Přidáme třetinu nastrouhaného parmazánu, máslo a případně podle chuti osolíme. Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a orestujeme ze všech stran do měkka. Rizoto servírujeme s opečenou dýní, hoblinami parmazánu a lístky rukoly.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 46.