Okurkovo- avokádové gaspacho

POTŘEBUJETE: 2 salátové okurky, 100 g hrachových lusků 2 avokáda 1 šalotku 2 hrsti bazalky 4 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje, 1 limetku 250 ml vody 120 ml kokosového mléka sůl pepř klíčky na ozdobu
Okurky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky, lusky vyloupeme a hrášek propláchneme. Avokáda rozpůlíme, zbavíme pecek a dužinu vyloupeme lžící, šalotku očistíme a překrojíme. Vše dáme do mixéru, přidáme bazalku, očištěný a rozpůlený česnek a zakápneme olejem. Krátce promixujeme a přilijeme šťávu z limetky, vodu a kokosové mléko. Následně řádně rozmixujeme na krémovou konzistenci. Ochutíme solí a pepřem a dáme vychladit do lednice. Při servírování zdobíme klíčky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 32.