Malinové vaření: Panenka s malinovým přelivem
POTŘEBUJETE: 500 g bio vepřové panenky 300 g čerstvých bio malin 1 lžičku bio másla 1 lžičku šťávy z bio citronu 1 – 2 lžíce bio malinového džemu bio slunečnicový olej sůl pepř
Maliny propláchneme a necháme řádně okapat. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme maliny, džem, trochu vody a citronovou šťávu. Vše přivedeme k varu a necháme probublávat zhruba 10 minut. Maso vcelku očistíme, osolíme a opepříme, otřeme olejem a dáme do pekáčku. Vložíme do vyhřáté trouby na 220 ºC zhruba na 30 minut. Po upečení jej vyndáme a necháme ještě 5 minut odpočinout. Před podáváním jej rozkrájíme na plátky (uvnitř by mělo být lehce růžové) a přelijeme malinovým přelivem. Podáváme třeba s rukolovým salátem či opečenými brambory.
Více recptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 31.