Okurkový salát se smetanou

POTŘEBUJETE: 2 salátové okurky (lze použít i jemné nakladačky) 1 menší červenou cibuli 2 stroužky česneku 1 svazek čerstvého kopru 1 balení zakysané smetany 2 lžíce bílého vinného octa 1 lžičku cukru sůl pepř
Okurky omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, prosolíme a necháme chvilku vykapat v cedníku. Cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek prolisujeme, kopr nasekáme. Všechnu zeleninu poté dáme do mísy, přidáme zakysanou smetanou, ocet a cukr a dle chuti osolíme a opepříme. Necháme odležet v chladničce alespoň 30 minut. Pro sytější variantu můžeme přidat pár nadrobno nakrájených brambor ve slupce nebo uvařený a na kostičky nakrájený celer, případně jen jednu ingrediencí dle chuti.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 32.