Malinové vaření: Křehký tvarohový koláč
POTŘEBUJETE: 250 g hladké mouky 125 g másla sůl 50 ml studené vody 500 g měkkého tvarohu 2 vejce 1 vanilkový cukr med dle chuti 1 vanilkový pudinkový prášek 400 g malin tuk na formu moučkový cukr na formu
Do mísy odvážíme mouku, přidáme na kousky nakrájené máslo a špetku soli, rukou vytvoříme drobenku, do které přidáme studenou vodou. Vypracujeme hladké těsto, které necháme chladit hodinu v lednici. Poté těsto vyválíme do kruhu a rozprostřeme ho do lehce vymazané dortové formy, vytvoříme 4 cm vysoké okraje. Dno propícháme vidličkou a korpus necháme 15 minut předpéct v troubě vyhřáté na 180 ºC. Mezitím smícháme tvaroh, vejce, vanilkový cukr, med a vanilkový pudinkový prášek. Náplň vlijeme do předpečeného korpusu a povrch poklademe malinami. Koláč dopékáme na 150 ºC zhruba 60 minut. Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 31.