Chuťovky: Domácí nutella
POTŘEBUJETE: šálek lískových oříšků 2 šálky kondenzovaného mléka 2 šálky cukru (klidně i tmavý melasový nebo med) 3 vrchovaté lžíce holandského kakaa 100 gramů tmavé čokolády kapku vanilkového extraktu 1 lžíci kokosového oleje (ideálně v bio kvalitě) špetku soli
V troubě předehřáté na 170 °C opékáme oříšky asi 12 minut, nebo dokud lehce nezhnědnou. Když trochu zchladnou, zabalíme je do utěrky a drhneme je proti lince, abychom odstranili co nejvíce slupek. Necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Opražené oříšky přesuneme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Pak přidáme všechny zbylé ingredience a rozmixujemee dohladka, čokoládu přimícháme až na závěr. Mixujeme tak dlouho, dokud není krásně hladká, případně přidáme trochu kokosového oleje. Naplníme do připravené sklenice. V lednici vydrží až měsíc.