Chuťovky: Ořechy v medu

POTŘEBUJETE: vyloupané vlašské ořechy, tekutý lučí med
Připravíme si čistou, vyvařenou sklenici (ideálně s ozdobný patentním uzávěrem), oloupané vlašské ořechy (jednoduchého oloupání dosáhneme oloupáním po cca 20minutovém spaření vroucí vodou), nekrystalizovaný tekutý luční med – pokud máme med v lednici nebo jiném chladném místě, předehřejeme ho v horké lázni na maximálně 60 °C. Postupně na střídačku vkládáme ořechy a dávky medu, aby bylo rozložení rovnoměrné. Počítejme ale s tím, že těžší ořechy mohou klesat tekutým medem ke dnu, takže na vrch dáváme menší ořechy a sklenici dáme rychle zchladit, aby med zatuhnul. Do medu můžeme k ořechům přidat i různé bylinky, třeba meduňku nebo levanduli, aby vypadal obsah ještě lákavěji.