Silvestrovské pohoštění: Domácí batátové chipsy
POTŘEBUJETE: 2 velké batáty (sladké brambory), 1 lžíci kukuřičného škrobu, ¼ hrnku olivového oleje
Na kořenící směs: 1 lžíci hnědého cukru, 1 lžičku mletého chilli, 2 lžičky soli, 1 lžíci mletého sušeného česneku, 1 lžíci mleté sladké papriky, 1 lžička mletého pepře
Batáty omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky. Plátky dáme do mísy a zalijeme horkou vodou smíchanou se lžící kukuřičného škrobu. Necháme máčet 15 – 20 minut. Troubu předehřejeme na 220 ˚C. Plátky brambor vyndáme z vody a pečlivě osušíme papírovými utěrkami. Poté je z obou stran potřeme olivovým olejem a rozložíme na 2 plechy vystlané pečicím papírem do jedné vrstvy. Chipsy posypeme připraveným kořením a pečeme 30 – 35 minut, v polovině pečení plátky obrátíme. Před podáváním necháme 10 – 15 minut zchladnout.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 53.