Na poslední chvíli: Jogurtový závin s jablky

POTŘEBUJETE: 400 g hladké mouky, 150 g bílého jogurtu La Formaggeria Gran Moravia, 200 g másla La Formaggeria Gran Moravia, 1 vejce, sůl, olej na potření závinů
Na náplň: 20 nastrouhaných piškotů, 12 jablek, cukr krupice, vanilkový cukr, mletou skořici, rozinky, vlašské ořechy, brusinky dle chuti
Mouku prosejeme na vál a přidáme špetku soli. Do důlku klepneme vejce, přidáme jogurt a vidličkou promícháme. Na mouku nastrouháme na hrubém struhadle máslo, vše rukama zpracujeme na těsto, které rozdělíme na 4 stejně velké díly a necháme odpočinout. Jablka oloupeme a nastrouháme. Z těsta vyválíme obdélníky o síle 2 – 3 mm, na třetinu nasypeme piškot, poklademe lehce vymačkanými jablky, posypeme cukry, skořicí, oříšky a rozinkami. Zavineme a dáme na plech s pečicím papírem. Pomažeme olejem a pečeme v troubě na 180 °C 25 – 30 minut.
Více receúptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.