Cukroví na poslední chvíli: Cizrnové kuličky
POTŘEBUJETE: 200 g bio cizrnové mouky, 125 g bio másla, 40 ml bio mléka pokojové teploty, 4 lžičky bio medu, jedlou sodu, 4 lžičky bio vanilkového extraktu, 1,5 hrnku nasekané čokolády, skořice, kakao nebo oříšky
Na mírném ohni v pánvi rozehřejeme máslo a přidáme cizrnovou mouku. Mícháme asi 10 minut tak, aby se směs nepřipálila. Odstavíme a přidáme mléko, med, jedlou sodu a vanilkový extrakt. Pomocí ručního šlehače vše dobře zapracujeme. Přisypme ¾ hrnku nasekané čokolády. Necháme asi hodinu a půl odpočinout. Ze směsi vytvarujeme kuličky a dáme je opět na půl hodiny na chladné místo. Mezitím si připravíme vodní lázeň a rozpustíme zbytek čokolády. Kuličky v čokoládě namáčíme, můžeme je poté posypat skořicí, kakaem, nebo ozdobit nasekanými oříšky. Uchováváme na chladném místě.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.