Cukroví na poslední chvíli: Ořechové cukroví s polevou

POTŘEBUJETE: 140 g mandlí nebo jiných ořechů, 300 g moučkového cukru, 1 bílek, 2 lžíce šípkové zavařeniny
Na polevu: 140 g moučkového cukru, 2 bílky, citrónovou šťávu
Mandle spaříme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme k nim prosátý cukr, bílek, zavařeninu a zpracujeme v míse na tuhou hmotu. Dáme mezi dva listy pečicího papíru, rozválíme na placku vysokou asi 1 cm, horní papír opatrně sloupneme a necháme chvíli zaschnout. Mezitím si připravíme polevu. Bílek prošleháme a po částech do něj přispíváváme cukr a trochu citronové šťávy, až vznikne hladká poleva. Z těsta vykrajujeme tvary dle libosti, které potřeme bílkovou polevou. Odkrojky nevyhazujeme, ale zpracujeme v těsto a opakujeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.