Cukroví na poslední chvíli: Pusinky z mascarpone
POTŘEBUJETE: 1 balení sušenek amarettini Vicenzi, 1 šálek kávy, ½ šálku mascarpone Brazzale, 3/8 šálku čerstvé smetany, 1/3 šálku cukru krystal, 2/5 šálku nasekaných lískových oříšků
Smetanu ušleháme s cukrem, pak do ní jemně vyklopíme mascarpone a zamícháme. Krém přeneseme do zdobicího sáčku. Sušenky amaretti namočíme do kávy a položíme na podnos vystlaný papírovou utěrkou. Na ploché části amarettinek naneseme krém a přiklopíme druhou amarettinkou. Do misky nasypeme nasekané lískové oříšky a plněné amarettinky v nich obalíme. Uchováváme v ledničce, servírujeme v cukrářských košíčcích jako pralinky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.