Hříšně dobré čokoládové moučníky: Čokoládový cheesecake
POTŘEBUJETE: 140 g grahamových sušenek, 30 g krupicového cukru, 10 g kakaa, 70 g másla
Na směs: 600 g sýra Philadelphia, 150 g cukru, 3 vejce, 80 ml smetany ke šlehání, 1 lžičku vanilkového extraktu
Na dokončení: čokoládovou polevu, mandlové lupínky
Všechny suroviny si předem připravíme, aby získaly pokojovou teplotu. Sušenky rozdrtíme válečkem a vsypeme do mísy. Přidáme cukr, kakao, rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, vyplníme jej směsí a dobře upěchujeme. Po stranách uděláme nízký okraj. Ve vyhřáté troubě zapečeme při 175 °C asi 15 minut. Sýr prošleháme, pak vmícháme cukr, opět prošleháme, přidáme vejce, prošleháme, vlijeme smetanu, prošleháme, vanilkovou esenci a rozehřátou čokoládu na vaření a naposledy prošleháme. Tuto směs nalijeme na zchladlý korpus, uhladíme a pečeme 15 minut, pak teplotu zmírníme na 140 °C a dopékáme ještě hodinu. Koláč necháme vychladnout a potřeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 5.