Hříšně dobré čokoládové moučníky: Čokoládová roláda s banánem

POTŘEBUJETE: 6 vajec, 110 g třtinového cukru, 25 g kakaa holandského typu, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 125 g tmavé čokolády 70%, 250 g mascarpone, 160 g karamelového salka, 150 g lískových oříšků, 1 – 2 banány, 2 lžíce krupicového cukru
Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé a husté hmoty, vmícháme proseté kakao a škrob, přidáme rozpuštěnou čokoládu a 2 lžíce vroucí vody a opatrně promícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do čokoládové směsi. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 12 minut. Pak ho vyjmeme z plechu, poprášíme kakaem a položíme na něj pečicí papír. Překlopíme, spodní papír sloupneme a zarolujeme. Necháme 20 minut zchladnout. Mascarpone, karamelové salko, 100 g nasekaných oříšků a pokrájený banán promícháme. Rozvineme roládu, pomažeme ji krémem a znovu zarolujeme. Cukr necháme zkaramelizovat, přidáme zbylé oříšky a směs necháme vychladnout na pečicím papíru. Pak ji rozlámeme a posypeme jí roládu (tu můžeme předem polít čokoládovou polevou, ale nemusíme).
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 5.