Zavařovat lze i v zimě: Vitaminová bomba z kiwi a mandarinek
POTŘEBUJETE: 8 – 12 mandarinek, 8 Kiwi, 4 lžičky medu, 1 Bio třtinový želírovací cukr 3:1 Labeta
Kiwi oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Mandarinky oloupeme a měsíčky zbavíme blanek, aby marmeláda nezhořkla. Ovoce rozmixujeme a zvážíme, měl by ho být cca 1 kg. Přidáme med, Bio třtinový želírovací cukr 3:1 a důkladně promícháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3 – 5 minut. Hotovou marmeládou plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Skleničky skladujeme na suchém, chladném a tmavém místě.
Více receptů na lahodné džemy najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.