Vaříme cvalem s Michalem: Sekané rybí řízky pro celou rodinu!
Ryby jsou zdravé, o tom není pochyb. Jak je ale naučit jíst všechny členy rodiny? Zkuste recept šéfkuchaře Aha! pro ženy Michala, který se opět inspiroval jídly z Velké Británie. S jemnou směsí dvou druhů ryb a brambor, výraznou vůní koriandru a křupavým trojobalem určitě zabodujete. Jako příloha se hodí bramborová kaše.
POTŘEBUJETE:
✔ 300 g brambor
✔ 100 g tresky
✔ 100 g uzené makrely
✔ 1 vejce
✔ koriandr
✔ 1 citron
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ trojobal (hladkou mouku, vejce a strouhanku)
✔ olej na smažení
JAK NA TO:
1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme najemno nakrájené maso z tresky.
2. Maso uzené makrely nakrájíme najemno a přidáme do směsi.
3. Koriandr umyjeme, osušíme a nasekáme. Opět vmícháme k masu a bramborám.
4. Směs osolíme, opepříme a přidáme vejce, promícháme.
5. Nakonec vše dochutíme citronovou šťávou a mokrýma rukama tvoříme placky.
6. Obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na oleji dozlatova.