Deníček Pavly Truxové: Jak jsem porazila obezitu (17) - Po roce ztratila přes 80 kilo i nejlepší kamarádku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Deníček Pavly Truxové: Jak jsem porazila obezitu (17) - Po roce ztratila přes 80 kilo i nejlepší kamarádku!

Pavla Truxová je dnes k nepoznání
Pavla Truxová je dnes k nepoznání (koláž Ahaonline.cz)

Zaujal vás příběh Pavly Truxové, která navzdory neúspěchu v pořadu Jste to, co jíte našla odvahu změnit kompletně svůj život? Na Ahaonline.cz si můžete na pokračování přečíst její deníček začínající 1. dubna 2011, kdy její váha dosáhla závratných 197,5 kilogramu. Dnes už je Pavla díky dodržování přísného režimu o 85 kilo lehčí… a ráda by se dostala až na třetinu své původní váhy!

Když Pavla po roce změny životního stylu bilancovala, byla o 83,5 kg lehči a v pase ztratila 50 cm. Přesto jí nebylo do smíchu, protože v té době přišla o svou věrnou psí kamarádku, foxteriérku Orku.

Kapitola 15 (červen 2012/115 kg)

Léto se rozběhlo na plné obrátky, tento měsíc je naladěn v duchu prázdnin všech dětí školou povinných.

Na svoji krabičkovou stravu jsem zvyklá, má opravdu velké výhody, nemusím během dne vůbec řešit, co kde sehnat v daný čas k jídlu. Pohybové aktivity se v hezkém počasí snažím směřovat ven, zajdu ale i do bazénu a sauny, doma cvičím a zpevňuji tělo na bosse. Dělám si ruční lymfo masáže, které jsem se naučila s následnými bandážemi nohou.

13. června jedu na kontrolu za Petrem Havlíčkem. Asistentka mě váží, jsem na 115kg. V pase mám 104cm (v dubnu 2011 jsem měla 154cm). Přes boky 125cm (v dubnu 2011 jsem měla 181cm). Jídelníček mi zůstává takový,jaký mám doposud.

29. června navečer ještě ráno veselé skotačící foxteriérce Orce začalo být špatně. Teplota jí vyletěla na 41,4 stupňů. Okamžitě jsem vyhledala veterinární kliniku, kam jsem ji již nesla, neboť její stav se tak prudce zhoršoval.Lékařka provedla vyšetření, odběr krve, RTG a sdělila diagnózu - zapouzdřený zánět dělohy.

Takže hospitalizace, kapačky, následný den operace. Moje milovaná Orka vše snášela velmi statečně a trpělivě. Druhý den hned ráno jsem za ní jela na kliniku. Po kapačkách se jí trochu ulevilo, hladila jsem jí a prosila, ať bojuje. Chtěla jsem zůstat na klinice s ní,ale z provozních důvodů kliniky to nebylo možné. S lékařkou jsem byla dohodnuta, že ihned po operaci bude volat.

Operace dopadla dobře, začala ale přicházet následná sepse, kterou Orka, ačkoli bojovala ze všech sil, nezvládla a které 3.července v 7,00hodin ráno podlehla.

V posledních minutách jejího odchodu do psího nebe u ní byl syn David a já. Byli to nejbolestivější chvilky loučení, kdy jsme naposledy takto my tři, Orka, David a já byli pohromadě a nikdy na ně nezapomenu. Orce mé spoluúčastnici v hubnutí, jsem slíbila, že budu pokračovat dál, sama a pro ni. Odešla mi moje nejlepší kamarádka.
 
Můj deník zveřejněný od dubna 2011 do června 2012 jsem věnovala lidem, kteří se potýkají s poruchou příjmu potravy a obezitou, a snaží se proti ní bojovat. Budu ráda, pokud jsem některým s tímto problémem pomohla najít cestu, jak z tohoto bludného, začarovaného kruhu ven. Sama pokračuji v hubnutí dál tak, jak jsem slíbila mé milované Orce. Na svou změnu životního stylu jsem si zvykla, neměnila bych a nevrátila bych se nikdy zpět.

Pavla Truxová

Zaujal vás příběh Pavly? Na facebooku ji najdete ZDE!

 

Autor:  cam

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.