Mrtvý exmanžel Nadi Urbánkové: PŘIPRAVIL JI O VEŠKERÝ MAJETEK! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Mrtvý exmanžel Nadi Urbánkové: PŘIPRAVIL JI O VEŠKERÝ MAJETEK!

Naďa Urbánková
Naďa Urbánková (Foto Aha! – Martin Hykl, Robert Klejch, ara)

Na chlapy neměla štěstí nikdy. Ale to, co Nadě Urbánkové (80) vyvedl její třetí manžel Josef Havlík († 87), který před několika dny zemřel, nečekala ani v nejhorším snu. Lékař emigrant převrátil oblíbené zpěvačce život naruby. Oplakávat ho ale rozhodně nebude.

V padesáti letech ztratila Naďa vše, co měla. Tedy kromě hlasu.

Byla mimo
„Přišla jsem o peníze a o kariéru,“ přiznala už před 20 lety Urbánková. Emigranta Josefa Havlíka si vzala v roce 1990 a pak na jeho naléhání odešli do Švýcarska. Zpěvačka se vzdala kariéry, kterou si tu léta budovala. Když se pak po několika letech vrátila domů, stála už na vedlejší koleji.

Zadlužila se
Pak navíc na sebe vzala půjčky kvůli sanatoriu v jihočeském Protivíně, které chtěl její muž provozovat, a tím zpečetila svůj neblahý osud. Podnikání se nevyvíjelo tak, jak si Havlík růžovými barvami maloval. Dluhy narostly až na třicet milionů, banka naléhala, zaměstnanci sanatoria nedostávali zaplaceno. V této stresující situaci prý Naďu podle očitých svědků Havlík držel zavřenou doma a nedával jí ani její poštu.

Rozvod ve zlém
„Až později jsem ke své lítosti pochopila, že jsem byla důkladně vybrána, abych v Československu otvírala dveře institucí, do kterých on by se nikdy nedostal. Že já jsem ta, která mu otevře možnost úvěrových smluv a která je podepíše. A když se něco stane, tak to bude na mně, protože já jsem ta, která je podepsala,“ pochopila až pozdě realitu zpěvačka. Následovalo vzájemné osočování a pak rozvod.

Zase od nuly
„Já už na to dneska nechci vzpomínat, srovnala jsem se s tím,“ přiznala před několika lety. Myslí si, že vracet ránu ranou je chyba. S křivdou se může člověk podle Nadi vyrovnat jen tím, že odpustí těm, kdo mu ublížili. Urbánková o všechno přišla. „Nemám ani fotky rodiny, maminky a otce. Žádné osobní věci. Začínala jsem v dost pokročilém věku znovu od nuly. Ale má to své výhody,“ žertovala Naďa. „Nemusím se strachovat o majetek nebo že mě někdo okrade. Vůbec nic nemám,“ skončila vyprávění.

Ze stresu rakovina
Zatímco Naďa našla útočiště v Želivu napřed v klášteře a potom v sousedním domě, kde byly kanceláře kláštera, a s radostí přijímala nejrůznější práce, její exmanžel působil jako lékař v Karlových Varech. Podle informací Aha! opustil praxi až v 85 letech, tedy před pouhými dvěma lety, takže mu zdraví zřejmě dobře sloužilo. Naďa po prodělaných stresech několik let bojovala s rakovinou prsu.

Osudoví muži jejího života
Urbánkovou se stala z Balabánové díky prvnímu manželovi, herci Karlu Urbánkovi (89). Druhým mužem jejího života byl otec jediné dcery Jany, textař a pedagog Jan Nemejovský (75). Velké zklamání zažila, když chodila s hercem Josefem Abrhámem (79). Zapomněl jí totiž říct, že si začal s kolegyní Libuší Šafránkovou (66), a to už si o tom štěbetala celá Praha. Naďa si kvůli tomu málem vzala život.

Naďa: Když už nemám vlastní střechu...
Urbánková tvrdila, že nemá žádný majetek, ale pak se poopravila. „Něco přece. Zamluvila jsem si místo na želivském hřbitově. Když už nemám vlastní střechu nad hlavou, mám aspoň místo tam.“

Jana: Pět let mě týral a terorizoval
Nadina dcera Jana Fabiánová napsala ve středu po smrti Havlíka na sociální síť, že zemřel člověk, který ji jako dítě pět let týral a terorizoval. A když jí bylo 18, snažil se na ni převést svou zadluženou firmu. Dokonce k ní kvůli němu přišel exekutor a vše jí sebral. Půl roku trvalo, než si věci vymohla zpět.

Naďa Urbánková: Jako jediná dodržela přísný zákaz Gottových narozenin.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
rannirosa
15. 9. 2019 • 16:26

Tak blba, ze by byla ta Urbankova?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.