Urbánková po třech týdnech opět v nemocnici Zachránila ji nukleární medicína! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Urbánková po třech týdnech opět v nemocnici Zachránila ji nukleární medicína!

Naďa Urbánková se speciálními rukavicemi kvůli otokům.
Naďa Urbánková se speciálními rukavicemi kvůli otokům. (Blesk:Pavel Machan)

Museli ji znovu hospitalizovat. Naďa Urbánková (79) skončila ve čtvrtek na oddělení kardiologie. „Prodělala jsem dvě virózy a byla jsem dušná,“ přiznala zpěvačka. Bylo jí prý hrozně zle, takže pomoc sama ráda vyhledala. Nakonec jí musela pomoci nukleární medicína. 

Po dlouhodobé léčbě rakoviny prsu, kterou jí našli před deseti lety, má Naďa špatnou imunitu, a proto se jí chytá kdejaká nemoc. Ve svém stavu nesmí nic podcenit ani zanedbat. Kvůli tomu se zpěvačka octla v jednom měsíci už podruhé v péči lékařů.
„První virózu jsem měla počátkem března. Šla jsem zrovna na plánovanou kontrolu na onkologii, tak si mě tam rovnou na pár dní nechali. Nyní si tu pobudu asi déle, nejméně týden, možná i víc,“ plánuje Urbánková.

 

Hospitalizovaná je už pátým dnem a za tu dobu podstoupila řadu vyšetření. „Bylo to skutečně velice náročné. Kontrolovali mi hlavně srdce a plíce, byla jsem i poprvé v životě na nukleární medicíně,“ pochlubila se. V jihlavské nemocnici se Naďa cítí dobře. Prý se o ni prý vzorně starají. „Jsou to báječní lidé, moc hodní. O kocoura se mi postará sousedka, tak jsem klidná,“ rozloučila se Naďa. 

Nukleární medicína je lékařský obor, který slouží k diagnostice a léčbě pomocí izotopů (radiofarmak). Patří mezi neinvazivní vyšetřovací metody. Umožňuje vyšetření od pediatrie přes vnitřní lékařství až po např. psychiatrii. Je známo přes sto různých nukleárně medicínských zobrazovacích metod. 



Přečtěte si
aveneta
1. 4. 2019 • 14:30

Bohužel né každému běžnému člověku se dostane takového speciálního vyřetření a následné léčby....takový Franta s Kolbenky má minimální šanci na takovovou vysokou odbornost

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.