Exprezident Havel přepsal majetek na Dagmar! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Exprezident Havel přepsal majetek na Dagmar!

Těžce nemocný exprezident Václav Havel přepisuje v posledních týdnech všechen svůj majetek na ženu Dagmar.
Těžce nemocný exprezident Václav Havel přepisuje v posledních týdnech všechen svůj majetek na ženu Dagmar. (Aha! – Daniel Černovský, Martin Hykl, Alexandr Malachovský, Marek Pátek)

Exprezident Václav Havel (75) sám přiznává, že je jeho zdraví chatrné a nemůže se tak už starat o své nemovitosti. Proto se prý rozhodl většinu svého obrovského majetku přepsat na manželku Dagmar (58). Každopádně si ale raději nechal pootevřená zadní vrátka...

Už koncem září na Dagmar převedl svoji polovinu statku ve Žďárci, kde coby kluk trávil prázdniny. Druhá půlka patří bratru Ivanovi (73). Tento pátek pak Dagmar oficiálně získala největší »sousto« – vilu v pražské Dělostřelecké ulici, jejíž hodnota se odhaduje na nejméně 60 milionů korun!

„Je to pouze technický krok, ke kterému jsme se na radu právníků už dávno chystali,“ sdělila Aha! sama Dagmar.

Nemocný Havel ale nic neponechal náhodě a na vilu si zřídil takzvané věcné břemeno užívání! Zaručuje mu doživotní právo užívat nemovitost bez ohledu na jakékoli vlastnické změny.

 

Havlovi i nadále patří polovina jeho »duševního domova«, kterým je chalupa Hrádeček na Trutnovsku, kam jezdí odpočívat. Tu druhou stihl na Dášu přepsat už před šesti lety. I díky historické hodnotě by někdejší centrála disidentů mohla dosáhnout tržní ceny až 20 milionů! Z Dagmar se tak postupně stává jedna z nejbohatších žen Česka..

Chytrá Dagmar: K Havlově jmění přikoupila ještě vilu za 40 milionů Kč!

Někdejší první dáma Dagmar Havlová (58) po boku manžela Václava Havla (75) jen kupí jmění. Reportéři deníku Aha! totiž přišli na to, že v pražské Šárecké ulici vlastní luxusní prvorepublikovou vilu, jejíž cena se po nedávno dokončené rekonstrukci odhaduje na 40 milionů korun!

Herečka si před časem koupila svůj »domeček«, tedy pořádnou třípodlažní vilu v Dejvicích. Dům na rohu dvou ulic je nově zrekonstruován a na opravy dohlížela sama Havlová.

„Jsou tam tři byty a paní Dagmar sem jezdila, když to dělníci renovovali. Pravidelně je kontrolovala a jen za opravy dali několik milionů. Co tam bude, netušíme, ale někdo říkal, že to chce pronajímat. Je k tomu garáž i slušná zahrada,“ prozradila Aha! sousedka z ulice, kde vila stojí.



Přečtěte si
vojjaksvejk
18. 10. 2011 • 10:07

Co nedokázali komunisté dokázala jedna zlatokopka .Konec klanu Havlů )))))

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.