Dagmar Havlová: 130 milionů za pár kolků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dagmar Havlová: 130 milionů za pár kolků!

Václava Dagmar Havlovi musejí už nyní myslet na budoucnost.
Václava Dagmar Havlovi musejí už nyní myslet na budoucnost. ( Aha! – Dan Černovský, ara)

Bývalá první dáma Dagmar Havlová (58) se v minulých týdnech stala – jak Aha! informovalo – majitelkou většiny nemovitostí v hodnotě 130 milionů manžela Václava (75). A důvod? Havel chce Dagmar, která mu je v posledních těžkých letech životní oporou, zbavit břemene případného dědického řízení.

Dagmar na oplátku zařídila manželovi tzv. věcné břemeno užívání vily v pražské Dělostřelecké ulici. Za to vše manželé Havlovi platili jen výlohy na advokáty a úřední poplatky.

Od daní a poplatků by však Havlová byla oproštěna i v případném dědickém řízení. S manželem jsou totiž v tzv. 1. příbuzenské kategorii, které je dědická daň odpuštěna. Dagmar by se ovšem vystavila jinému riziku.

„U vypořádání dědictví můžete mít obrovský souhrn majetku, jako je v případě Havlových. Někdy se takové případy táhnou několik měsíců, někdy klidně deset let, hlavně pokud mezi dědici probíhají nějaké neshody,“ řekl Aha! advokát Jan Steiner.

Pokud by se například Havlovu bratrovi Ivanovi znelíbilo, že Dagmar Havlovou závěť opravňuje k polovině rodinného statku Havlov ve Žďárci či chalupě v Hrádečku, mohla by se strhnout zbytečná bitva.

A je otázkou, zda by Havlová měla vůbec kde »složit hlavu«. Do závěti by se totiž vztahovala i vila v Dělostřelecké ulici, kde nyní s Havlem bydlí.

O tom, zda by v ní mohla do vyřešení dědictví bydlet, by nerozhodovala ona. „V rukou by to měl správce dědictví, který se stará o chod pozůstalosti v prozatímním režimu. Vzhledem k tomu, že je tato konkrétní vila bydlištěm paní Havlové, zřejmě by v ní mohla zůstat až do vyřešení dědictví. Nic ale není jisté,“ upozornil Steiner. Václav Havel tak chtěl všem podobným nepříjemnostem zabránit...



Přečtěte si
nahnilicko
19. 10. 2011 • 18:05

a pak se koukněte na Google, co je to za zkrachovanou rozhoďnožku, jak se snaží zpívat a tančit. Nejraději by dala každýmu, abvy mohla vystupovat v nějakým kabaretu. Nebo to byl Cirkus? A ta si hraje na redaktorku? ´Mladá pizda, která hovno umí a zavidí umělcúm,proto o nich píše lži To je Mária Krušinová zo Slovemnska. V Dolní pro Čope ji vypískali, byla vožrala a na podiu se svlíkala

babana
19. 10. 2011 • 04:04

Stará tuší, jak mají lidi rádi tu jejich vypečenou rodinku, která se nasr*** do života Havla, a tak honem majetek uklidit, aby třeba bratr s jeho ženou měli moc málo důvodů nahlas opět říci své na adresu vypočítavé herečky a nebo jí znepříjemnit život.

avobulohave
18. 10. 2011 • 15:37

tak vyštrachali Havlovi A LIDI JIM NA TO SKÁČOU.Je to dokola!!! Jak chtějí zamaskovat oprůser,nastrčí Havla

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.