Tip k nakládání zvěřiny od Magdy z Klobouk: Vylepšené červené stojí za to...
Kam se zvěřinou? Do nálevu od naší čtenářky Magdy!
POTŘEBUJETE:
✔ ½ l červeného vína
✔ stroužek česneku
✔ lžíce sušených hub
✔ 8 ks šípků
✔ 2 větvičky rozmarýnu
✔ 2 větvičky oregana
✔ 2 bobkové listy
✔ jalovec
JAK NA TO:
1. Pokud máme šípky, které již přešly mrazem, nevadí, pouze jejich chuť je mírně sladší. Šípky rozřízneme a zbavíme jadérek.
2. Stroužek česneku rozmačkáme a společně se šípky a houbami svaříme ve víně na 5 minut.
3. Bobkové listy natrhneme, jalovec mírně podrtíme ve hmoždíři, aby se uvolnilo aroma. Přidáme rozmarýn a oregano a vše zalijeme vychladlým červeným vínem.
4. Nálev použijeme k naložení masa, část vína můžeme poté použít při dušení, můžeme také kombinovat s vývarem.!