Zemřel Jiří Pomeje (†54): Osudovou nemocí mu byla rakovina | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zemřel Jiří Pomeje (†54): Osudovou nemocí mu byla rakovina

Jiří Pomeje
Jiří Pomeje (Daniel Černovský, David Malík)

Všichni doufali, že se z toho dostane, bohužel se tak nestalo. Herec Jiří Pomeje po dlouhém boji s rakovinou této zákeřné nemoci podlehl.

 
 

„Je to pravda,“ napsal do redakce eXtra.cz jeho dlouhotelý kamarád Pavel Pásek na dotaz, zda jsou informace o skonu Pomejeho pravdivé.

Herec onemocněl v dubnu 2017, kdy mu byla diagnostikovaná rakovina hrtanu. Podstoupil ozařování, které bohužel nepomohlo. Rakovina se rozšířila a byla mu doporučena operace – odstranění hrtanu. S touto možností se herec nehodlal smířit a pokusil se takzvaně vyhladovět. Hladovku držel 44 dní. Přestože to vypadalo, že je vše na dobré cestě, nestalo se tak.

V lednu 2018 Pomeje podstoupil operaci, byl mu vyoperován hrtan a přišel o hlas. Po návratu z nemocnice herec zanedbával rad lékařů a podcenil rekonvalescenci. Svůj žal začal utápět v alkoholu a vysedával po hospodách. V dubnu od něj odešla manželka Andrea.

V listopadu byla kvůli zlomenině stydké kosti objevena rakovina v Pomejeho kyčelním kloubu.  Herec trpěl velkými bolestmi, podstoupil 5 ozařovaní pánve. Chemoterapie již nebyla ze strany lékařů doporučena. Pomeje byl převezen do Nemocnice Na Pleši, která se specializuje na léčbu onkologických pacientů. Posledních pár měsíců byl herec natolik vyčerpaný a zesláblý, že ztratil více než třetinu své váhy  trpěl ztrátou zraku. I přesto doufal, že boj vyhraje. Bohužel se tak nestalo.

Na video s Jiřím Pomejem se můžete podívat zde:

Pohřeb Jiřího Pomeje sledujte ZDE



Přečtěte si
rezacek
26. 2. 2019 • 20:59

Bohdalka bude mít zase svůj den. Další funus na obzoru. Už si leští kvádro a připravuje igelitky na pohřební hostinu.

britva
26. 2. 2019 • 20:35

já si myslím, že to kompletně zvoral tou nesmyslnou 42 denní dietou co držel. neměl vůbec chodit ani na to ozařování a rovnou jít na operaci a nechat si udělat slavíka. jenže měl svojí hlavu a tak už tu není. možná memento pro ostatní chytráky a tvrďáky, co si myslí, že to těm doktorům a medicíně ukážou. no, vlastně ukážou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.