Utrpení Jiřího Pomeje: Slova lékaře berou za srdce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Utrpení Jiřího Pomeje: Slova lékaře berou za srdce

Převoz Jiřího Pomeje do sanatoria. Celou dobu u něj byla sestra Petra.
Převoz Jiřího Pomeje do sanatoria. Celou dobu u něj byla sestra Petra. (Blesk - David Kundrát, Pavel Machan)

Před tím, než herec Jiří Pomeje (54) skončil kvůli rakovině v zatím trvalé hospitalizaci v Nemocnici Na Pleši, navštěvoval v okamžicích, kdy se zákeřná nemoc ohlásila poprvé a do toho se mu začalo sypat manželství, renomovaného psychiatra Jana Cimického. Ten pro Expres.cz promluvil, co herec a dabér vnitřně prožíval.

Než Jiřího Pomeje závažným způsobem zradilo zdraví, trápila ho i pochroumaná duše. Jak říká Jan Cimický, nadměrná konzumace alkoholu nebyla příčinou, ale spíše důsledkem krizového období. „Jeho problémy jsou globálnější. To, že pil, všichni vědí. Dovedete si představit, co by člověk dělal, kdyby se mu najednou zhroutil svět, rozpadly se mu vztahy,“ vysvětlil psychiatr pro Expres.cz, proč byl alkohol vcelku pochopitelnou berličkou. „Člověk je statečný a hrdina, když se ho to netýká. Ve chvíli, kdy ti lidé jsou tváří v tvář takovému problému, je to jiné. Zažil jsem jich hodně, že najednou stáli před tím, že ten život dostává jasné kontury, a nemuselo by to dopadnou tak, jak si představují,“ uvedl.

Dodal, že v takové chvíli by měl člověk zmobilizovat všechnu energii a sílu. A právě to Jiří Pomeje udělal! „Proto přišel. Nepřišel proto, že pije. Nemůžeme se divit, že se v takové chvíli člověk napije. On hledal způsob, jak to zvládnout,“ odkryl jeho pohnutky s tím, že mu mimo jiné předepsal léky na depresi, úzkost a spaní.

Bolest kvůli zpackanému manželství
Jirka prý podle něj i velmi špatně snášel rozchod s manželkou Andreou. „Ocitl se sám, mužský je velké dítě. Nikdy nedospěje. I když předstírá, že je chlap, to malé dítě v něm je. Pochopitelně, že mu chybí a trápí se tím. Jsou to ale věci, které jsou mezi nimi a musí to vyřešit oni. Ani tableta na to není,“ řekl Cimický.

Další obavou Jiřího Pomeje je pak i reálná obava ze smrti. I když si psychiatr není jistý, jak právě tento problém herec a dabér momentálně zvládá, je prý kdykoliv připravený pomoci mu, když bude chtít.

 Jiří Pomeje touží žít a být s dcerou: 

Video se připravuje ...

Jiří Pomeje boj s rakovinou bohužel nezvládl



Přečtěte si
l.amatrish...@...
20. 2. 2019 • 23:03

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > > www.Takeslim.Com

vuhp
19. 2. 2019 • 13:31

Mám za to, že žít s Pomejem není vůbec snadné.Nedivím se jeho manželkám , že to s ním nemohly vydržet.Bartošová sice byla taky pošuk. Paní Andrea to má těžké , není divu , že si našla jiného muže.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.