David Prachař a Linda Rybová: Rozbroje kvůli dětem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

David Prachař a Linda Rybová: Rozbroje kvůli dětem!

Linda Rybová si stěžuje, že se dcery učí málo, otec David Prachař je brání!
Linda Rybová si stěžuje, že se dcery učí málo, otec David Prachař je brání!  (Foto: ND, ara )

Pětinásobný otec David Prachař (55) se musí pořádně ohánět. Z prvního manželství s Danou Batulkovou (56) má dvě dospělé děti a druhou manželkou Lindou Rybovou (38) rovnou tři. Právě kvůli nim se občas přou.

Starší dvě dcery Rozárie a Josefína už chodí do školy a nejmladšího Františka to čeká v září. Právě kvůli výuce a kolotoči kroužků se rodina nedávno přestěhovala z venkova do města. Oba rodiče se snaží skloubit svá zaměstnání s rodinným životem, ale někdy melou z posledního a dcery jim to neusnadňují.

„Snažíme se jím věnovat co nejvíc, ale nakonec jsem rád, když s nimi zvládnu udělat úkoly a vyzkoušet je. To se musím leckdy obrnit, protože když to holky nebaví, obracejí u toho oči v sloup a nesoustředí se, mam nervy nadranc,“ svěřil David Prachař v magazínu Glanc.

Domácí konflikty vznikají prý právě kvůli učení. Holčičky se už doma moc učit nechtějí, protože mají pořádně »naloženo« už ve škole. „Navíc chodí na hudební kroužky – piano, viola, kytara, což taky vyžaduje nějaké cvičení. Cvičí nerady a hudební nauka je pro ně pochopitelně nuda… Mají toho hodně, jsou v jednom kole. Když jdou ráno v osm a vracejí se zas kolem páté, není moc času na ni jiného…,“ říká dále a vypadá to, že má pro dcery pochopení.

Nicméně manželka Linda Rybová by byla ráda, kdyby byly děti svědomitější. Není to tím, že ona sama nedávno přiznala, že učení od páté třídy úplně vypustila? „Linda se občas rozčiluje, že se děti neučí, ale co s tím? Já jsem se chtěl učit sám od sebe, ale když se dítěti nechce, moc s tím nenaděláte,“ uzavírá herec.

Svého času David Prachař uvažoval o studiu dějin umění, ale nakonec zvolil DAMU. Jeho druhá manželka byla spíše svéráz a samouk, což nedávno přiznala. „Byla jsem takový praktik života, což je na jednu stranu dobré, ale na druhou stranu mi chybí základní vzdělání a dohání mě to. Měla bych se s dětmi něco doučit, je to důležité a považuji to za svůj velký handicap,“ přiznala se v Glancu a dodala, že už v páté třídě přešla na baletní konzervatoř a chtěla být baletkou.



Autor:  mpa

Přečtěte si
violahorska
24. 7. 2014 • 20:05

Milý/á "soltero 1" - máte zřejmě tytéž zkušenosti jako já z výuky na VŠ. Je to skutečně neskutečná bída. Nedávno jsem mluvila s kolegou vyučujícím na lékařské fa. Stěžoval si na totéž - studenti "nestihají" (nemají na to), stěžují si na nepřiměřené požadavky, přísné hodnocení...., tak to je masakr. Nechtěla bych být takovýmto nýmandem léčena. Zpět k tématu - úroveň vzdělávání klesá a na soukromých školách zvlášť.

violahorska
24. 7. 2014 • 19:55

V dobrých rodinách se dospělí občas přou (jen) kvůli dětem. Jde jim totiž o jejich budoucnost. Že jejich děti nemají čas na nějaké jiné kratochvíle, je jen dobře. A to že je něco nebaví, je normální. V dospělosti budou vděčny, že se něco naučily, že něco umí a nejsou žádná kopyta, a to zúročí, i kdyby dané aktivity měly jen pro radost, pro obohacení osobního života. Je okurková sezona, a tak na AHA hledají senzaci tam, kde není...., a tak nějak tuší, že ti, co nechávají své děti růst jako kůl v plotě "se chytnou" (rozuměj - budou reagovat).

tyrkys
24. 7. 2014 • 19:39

Až budou děcka v pubertě, to teprve bude fičák! I bych toho Prachaře politovala, ale však má co chtěl!

bernadette
24. 7. 2014 • 19:03

Neřekla bych. Batulková byla ošklivá už za mlada a dneska jí ještě ztvrdly rysy a vypadá jako chlap.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.