Štěpánková si z filmování Nemocnice nic nepamatuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Štěpánková si z filmování Nemocnice nic nepamatuje!

Jana Štěpánková zažila při natáčení Nemocnice velmi perné chvilky.
Jana Štěpánková zažila při natáčení Nemocnice velmi perné chvilky. (Aha! – Marek Pátek)

Nejdramatičtější okamžiky zažila herečka Jana Štěpánková (76) alias anestezioložka Dana Králová při natáčení pokračování legendární Nemocnice na kraji města s dovětkem »po 20 letech«!

Zkolabovala totiž přímo na place! A když se po pár dnech musela z nemocnice vrátit před kameru, hrála v takovém stavu, že si natáčení vůbec nepamatuje!

Situace prý byla tehdy (v roce 2003 – pozn. red.) opravdu dramatická. „Držela jsem v ruce scénář s textem a najednou se mi rozvibrovaly ruce tak, že jsem neudržela text před očima. První myšlenka byla: Ježíšmarjá, já mám Parkinsona! Produkce mě odvezla do špitálu, kde mi naměřili horečku devětatřicet a tlak šedesát na čtyřicet,“ vzpomíná Štěpánková.

„Vrátili jsme se na plac a to už mi bylo opravdu ouvej. Večer doma jsem se motala po bytě a chtěla si něco udělat k jídlu. Udělala jsem tři kroky a ocitla se na zemi! Odvezli mě do nemocnice, kde mi zjistili zápal plic a zánět pohrudnice,“ šokuje herečka.

Tím ale její »trápení« ještě nemělo skončit. „Po týdnu drastických dávek antibiotik a kapaček mi volala produkce, že mě potřebují do poslední scény, neboť se musí zbourat dekorace. Takže i když jsem měla zůstat ještě týden hospitalizovaná, odebrala jsem se zpátky na plac. A odehrála jsem to v absolutním rauši. Z natáčení si nepamatuji vůbec nic,“ dodává dodnes populární Štěpánková, která si zahrála jak v původní Nemocnici, tak ve všech jejích pokračováních.

K té původní sérii navíc měla vztah více než osobní – byla totiž manželkou jejího režiséra Jaroslava Dudka!

„Pokud by Jana Štěpánková nebyla schopná inkriminovanou scénu odehrát, ztratili bychom celý natáčecí den, a to by znamenalo škodu v řádech statisíců korun,“ oceňuje hereččinu vitalitu i režisér pokračování po 20 letech Viktor Polesný. „Naštěstí se dokázala zmobilizovat a i v hrozném zdravotním stavu to odehrála skvěle,“ potvrzuje režisér.

Jana Štěpánková zažila při natáčení Nemocnice velmi perné chvilky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.