Nemocnice: Tajemství Blažejových žen! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nemocnice: Tajemství Blažejových žen!

Andrea Čunderlíková se po boku Josefa Abrháma objevila naposledy v druhé řadě seriálu natočené v roce 2003.
Andrea Čunderlíková se po boku Josefa Abrháma objevila naposledy v druhé řadě seriálu natočené v roce 2003. (Aha! – Alexander Malachovský, David Kundrát, Profi media.cz)

Proč Blažejova manželka, jíž hrála Hana Maciuchová (65), neměla několik dílů jméno? Proč tvůrci nejnovější řadě už nechtějí unylou Inu Andreu Čunderlíkovou?

Přestože seriál Nemocnice na kraji města Česká televize reprízuje již poněkolikáté, představitelka milenky Josefa Abrháma (71) alias doktora Arnošta Blažeje – mátožná sestra Ina v podání Andrey Čunderlíkové (58) se na něj stále dívá ráda

„Nejvíc mě na seriálu přitahuje muzika,“ prozradila deníku Aha! Čunderlíková, která se objevila i v pokračování seriálu »...po dvaceti letech«, v nejnovější řadě už ale ne. Na konci té předchozí totiž její postava onemocněla rakovinou, a přestože končila s optimistickým příslibem uzdravení, scenáristka nejnovější série Lucie Konášová sestru Inu »pohřbila«. Prý se chtěla odpíchnout dramatickým příběhem.

„Ani jsem nedostala nabídku,“ krčí rameny Čunderlíková, která však herectví tak jako tak už dávno pověsila na hřebík. „V současné době se herectví vůbec nevěnuji. Pracuji v jedné obchodní firmě jako PR asistentka,“ dodává Andrea, jejíž činorodost ostře kontrastuje s bezkrevností seriálové postavy, která ji proslavila.

V posledních dílech se tak Blažej vrací ke své první manželce, kterou hrála Hana Maciuchová. A zajímavé je, že ta teprve v poslední sérii získala křestní jméno! „Manželka Arnošta Blažeje skutečně nedostala od Jaroslava Dietla do vínku žádné křestní jméno. Byla prostě jen Blažejová. Studená, přehnaně ambiciózní a bezcitná,“  potvrzuje Konášová.

„Ze všeho nejdřív jsem ji tedy pokřtila. Pro mě to byla okamžitě Milada. Nevím proč, ale to jméno mi nějak automaticky naskočilo. Má v sobě lehký odstup i razanci,“ říká autorka třetí řady Nemocnice. „A víte, že vůbec netuším, proč dostala má postava křestní jméno až ve třetí sérii?“ směje se i Hana Maciuchová. „Snad se autorce zželelo bytosti, která se potácela jen mezi svými příjmeními...“

Přečtěte si
budox
12. 1. 2011 • 14:15

nevím, proč si scénáristky nových dílů aspoň nepustily ty staré, Blažejová je Alena. Asi si jen nechaly udělat výcuc. Ale ono je to jedno, druhá ani třetí řada se stou první vůbec nedá srovnávat, zvláště tu druhou by snad z úcty k Dietlovi ani neměli vysílat.

barbucha05
8. 1. 2011 • 13:59

Staci se podivat na stranky Ceske televize Obsazeni puvodni serie Hana Maciuchova - Alena Blazejova http://www.ceskatelevize.cz/specialy/nemocnice/serie1/herci.html a Nove osudy, kde je Milada Bartova/Blazejova http://www.ceskatelevize.cz/specialy/nemocnice/serie4/obsazeni.html

rovnou
8. 1. 2011 • 11:44

byla unylá, protože ji to předepisoval scénář Jaroslava Dietla, jenž už nikdo nikdy nepřekoná. Ono to není ani o tom, že si paní Maciuchová nepamatovala, co kdy řekl Moučka, ALE O AMATÉRISMU NOVINÁŘŮ, KTEŘÍ SI VŮBEC NEDAJÍ TU MINIMÁLNÍ PRÁCI ZEPTAT SE TŘEBA PANÍ DIETLOVÉ, KTERÁ MU RUKOPISY PŘEPISOVALA Hlavně, že mají drb, i když je to LEŽ !

barbucha05
8. 1. 2011 • 08:51

Presne tak! Ted to dokonce bude pristi tyden, kdyz je Moucka v nemocnici a bude za Blazeje vracet Ine penize. Je tam scena, kdy Blazejovi rika, ze se to ALENA nesmi dozvedet a jeste pak parkrat o ni mluvi jako o Alence. Upozornovala jsem na to, kdyz se rozbehla ta posledni nastavovana cast a bylo mi z CT sdeleno, ze jsem v podstate stoura Ja teda na Nemocnici neujizdim, mam ji spojenou s detstvim, ale treba tohle me prastilo do oci hned

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.