Jaroslav Dietl: Zemřel před ženou i dětmi... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jaroslav Dietl: Zemřel před ženou i dětmi...

Fotografie
Fotografie (internal)

Byl to letní den jako každý jiný toho 25. června 1985.

Slunečný, idylický, nikoho ráno nemohlo nenapadnout, jak tragicky pro Jaroslava Dietla (†56) nakonec skončí. Byl to poslední den jeho života.

„Hráli jsme tenis, chystali jsme se na rodinnou čtyřhru,“ popisovala v pozdějším rozhovoru magazínu Prozeny.cz jeho paní Magdalena. „Manžel se se synem rozehrával. Zahrál skvělý backhand a najednou upadl. Ještě se pokusil zvednout...“

Sanitka přijela za hodnou chvíli, už ho ani nevezla do nemocnice. Jaroslavu Dietlovi nebylo pomoci. Jako důvod smrti byl uveden infarkt.

Když Magdalena Dietlová na smrt manžela vzpomíná, mluví jako o podpásovce. Říká, jak jeho skon viděly vlastní děti. A také ztratila životní oporu. Potkali se v 70. letech v televizi, ona pracovala v ostravské pobočce, on už byl známým dramatikem. Kvůli lásce rozprášili svoje předchozí vztahy. Vzali se v roce 1974 a od té doby bez sebe neudělali ani krok.

„Byl největší síla v naší rodině. Můj život ovlivnil úplně ve všem. Ta smrt přišla naprosto nečekaně... Byla jsem vyděšená. Každý den jsem chodila do jeho pracovny. To prostředí a jeho věci mě uklidňovaly.“

Už se zdálo, že Magdalenu nemůže nic horšího potkat. Oporou jí v těžké době byly především děti. Jenže o pár let později jí osud nadělil další zničující ránu. Ve Slovinsku se při autonehodě zabil nejstarší syn Vojtěch.

„Když mi to řekli, nechtěla jsem tu informaci vůbec přijmout. Musela jsem tam jet a podívat se na to místo. Až tam, když jsem kolem silnice sbírala věci z jeho auta, jsem pochopila, že se to opravdu stalo,“ dodala Dietlová. Zatímco se smrtí manžela se časem přece jen jakžtakž srovnala, odchod syna vstřebat nedokázala. „Dodnes ne. Předběhl mě. To nebylo fér...“

Přečtěte si
pohadkamaje
8. 1. 2011 • 23:04

tak se národní vdova musela připomenout tisíckrát omílanou historkou o Mistrově smrti.

tenerife
8. 1. 2011 • 19:42

na kraji města,tento seriál ovlivnil moji dceru,obdivovala dr.Čeňkovou,její postava se jí líbila,tvrdila,že bude také lékařkou,po gymnasiu vystudovala lékařskou fakultu,dnes je primářkou,pane Dietel,díky Vám.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.