Nejlepší cukrář je Vojtěch Vrtiška (21)! První slova o triumfu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nejlepší cukrář je Vojtěch Vrtiška (21)! První slova o triumfu

Ze třech finalistů se držitelem trofeje o nejlepšího cukráře stal Vojta Vrtiška.
Ze třech finalistů se držitelem trofeje o nejlepšího cukráře stal Vojta Vrtiška. (Foto archiv ČT)

Stačilo si pustit jediný díl a málokdo pochyboval, že Vojtěch Vrtiška (21) Peče celá země III. nevyhraje. Česká televize ho ale už jednou odmítla. Ve finále třetí série nakonec obchodníka Romana Klumpara (47) i manažerku Terezu Olbrichtovou »přepekl« a získal křišťálovou cenu pro vítěze i 100 tisíc korun. Deník Aha! zjišťoval, jak sám sebe hodnotí.

Původně byl jen náhradník, nakonec to celé vyhrál! Talentovaný student medicíny se totiž hlásil už do druhé řady, kterou vyhrála boubelka Martina Kynstlerová (31). Místo pro něj ale bylo až o rok později, kdy se natáčela třetí řada. Upsat se do show ale tehdy Vojta už moc nechtěl, protože se bál, jak s ní skloubí studium medicíny. Na nátlak producenta ale povolil. A klaplo to!

Velký závazek

Jak viděli diváci včera večer, Vojtěch porazil Romana i Terezu a odnesl si trofej z barokního zámečku Bon Repos. „Prvních několik vteřin po vyhlášení jsem měl úplně prázdno, ani teď s odstupem si vítězství zatím moc neuvědomuji,“ podělil se o své pocity vůbec nejmladší Mistr pekař v historii českého pořadu. „Výhra je pro mě ale obrovský závazek. Celá soutěž mi dala mnoho zkušeností, nové přátele i podporující fanoušky na sociálních sítích. Trofej byla už jen třešinka na dortu,“ dodal skromně mladík z Mladé Vožice, který si odnesl i šek na sto tisíc korun. Propekl se k němu třiceti výzvami, a dokonce se stal poprvé v historii třikrát pekařem týdne.

Vojtěch Vrtiška - Peče celá země - křest knihy

Video se připravuje ...

V jednom kole

Přitom pro něj květnové natáčení bylo obzvlášť náročné. Od pondělí do čtvrtka točil, v pátek musel dohánět zápočty ve zkouškovém období na 1. lékařské fakultě UK a pak celý víkend z únavy prospal. Ani po svém televizním triumfu si není jistý, čemu dá v budoucnu přednost. „Zatím bych rád nechal volný průběh jak medicíně, tak cukrařině. Co si mě má najít, to si mě najde,“ netají se Vojtěch, který svoje dorty zatím neprodává.

Sladká tečka na Velikonoce

Letošní řada pořadu Peče celá země ale finálovým dílem nekončí. Ve spojení s nadací Pomozte dětem je připravený ještě velikonoční charitativní díl, který ČT1 odvysílá v pondělí 1. dubna 2024 od 20:10 hodin. V ikonickém stanu se k troubám postaví zpěvačka a herečka Barbora Poláková (40), herec Martin Písařík (44), herečka Jitka Čvančarová (45), hudebník Rudy Linka (63), moderátorka Martina Hynková-Vrbová (52) a také tradiční moderátorské duo samotné soutěže Tereza Bebarová (48) a Václav Kopta (58).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.