Co stojí za odchodem Mirky van Gils z Peče celá země? Maršálkovo ultimátum! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Co stojí za odchodem Mirky van Gils z Peče celá země? Maršálkovo ultimátum!

Peče celá země: Josef Maršálek a Mirka Van Gils
Peče celá země: Josef Maršálek a Mirka Van Gils (ČT)

Z postu porotkyně Peče celá země byla odejita před 4 lety a dodnes si spousta lidí nezvyklo, že místo Mirky van Gils Slavíkové (63) je v kulinářské show porotkyně Míša Landová (49) a volají po jejím návratu. Deník Aha! zjišťoval, co se stalo.

„Přidávám se k lidem, kterým Mirka seděla v pořadu mnohem víc než druhá paní cukrářka,“ stěžuje si jeden z fanoušků a další se k němu přidávají. „Zcela upřímně jsem byla odejita. Pravý důvod nevím, ale věřím tomu, že v životě jsou věci tak, jak mají být. Už se nad tím ani nepozastavuji, mám svou obrovskou rodinu cukroušků,“ tvrdí cukrářka, která pekla dorty i pro Karla Gotta (†80) nebo Angelu Merkelovou (69). Jedním dechem ale dodává: „Ano, bylo mi to líto. Hlavně když vím, že jsem tu první kostru pro Peče celá země v Česku vytvářela já a dala jsem tomu maximum.“  Podle bývalého soutěžícího z první řady show Jana Jirky (31) alias Jendy všichni ze zákulisí tuší, kdo stál za jejím vyhazovem.

„Mezi Mirkou a Josefem Maršálkem vznikly na natáčení spory. Pravděpodobně se nejedná o veřejně dostupnou informaci, ale Českou televizí se nese šuškanda, že Josef stanovil ultimátum, že v druhé řadě pořadu bude účinkovat buď on, nebo Mirka,“ prozradil Aha! s tím, že nakonec ustoupila Mirka. A pro tohle vysvětlení hraje i fakt, že vřelé vztahy nemají ani na sociálních sítích. Když se na jedné fotce objevila jeho i její knížka, Maršálek tu její začernil. A na dotaz Aha!, zda jsou s Mirkou v kontaktu, Maršálek odpověděl stroze NE! Přitom to byl právě on, kdo původně Mirku doporučil do tehdy vznikajícího pořadu...

Kdo je van Gils Slavíková?

V roce 1984 začínala jako cukrářka v Praze, kde pracovala v restauraci Moskva a v hotelu Alcron. O pět let později emigrovala do Jihoafrické republiky, kde v Johannesburgu vedla vyhlášenou cukrárnu. Později odcestovala do USA a ve Francii získala nejvyšší cukrářské ocenění. Nakonec se usadila v Nizozemsku. Široká veřejnost ji poznala díky Peče celá země, i po nuceném odchodu ze show má velkou fanouškovskou základnu. Své stoupence oslovuje cukroušci.

Josef Maršálek - Peče celá země - křest knihy

Video se připravuje ...

Závist jako druh obdivu

„Výměnu názorů při hodnocení nevnímám jako konflikt,“ prohlásila ve Face to face Mirka a na dotaz moderátora, zda za tím nebyla závist, výmluvně odpověděla: „Závist je přeci druh obdivu. Zřejmě ano, ale já to mám v sobě takto přeložené. Přebolelo to. Od knihkupců vím, že jsem nejprodávanější tvůrce cukrářských knih,“ dodala Mirka, která do budoucna nevyloučila, že by kývla na nabídku konkurenční televize.

Kdo zvítězí v zítřejším finále?

Vojtěch Vrtiška (21), student medicíny

Chtěl se potkat s Mirkou. Nakonec ve druhé řadě nebyl jako náhradník on, ani ona. A pak už se mu natáčet moc nechtělo – dostal se totiž na studia medicíny. Smlouvu podepsal až na nátlak producenta. Má rád všechno, na čem se může esteticky realizovat. Nebojí se pracovat s bylinkami a nebaví ho dezerty, které nejsou hezké, jako třeba štrúdl. Jeho noční můrou jsou dětské dorty. Šance na výhru: 60 %

Tereza Olbrichtová (36), manažerka

Sympatická maminka dvou malých dcer bude poprvé jedinou ženou ve finále. Jako největšího nepřítele ale bere samu sebe a čas. Odpustit si musela oblíbený rituál: „Při pečení poslouchám audioknihy a popíjím koktejly,“ netajila se rodačka z Plzně, která je kreativní a dokáže perfektně vyladit náplně. Je si jistá v odpalovaném těstu, ale občas panikaří a otvírá troubu moc brzo. Šance na výhru: 55 %

Roman Klumpar (47), obchodník v IT

Otec dvou dětí se v semifinále stal podruhé pekařem týdne a porotci ho spíše chválí. A pokud si není jistý postupem, nebojí se zeptat, což mu ale někteří diváci vytýkají. Spolehnout se může na své výrobky z kynutého těsta, rád používá máslo a preferuje tradiční dezerty. Rozumí si s odpalovaným těstem. Až moc ovšem sází na jistotu a nerad peče dorty, protože ho nebaví být kreativní. Šance na výhru: 45%

Jak to bude ve finiši?

Finálový díl z barokního zámečku Bon Repos se ponese ve znamení párty. Osobní výzva bude pěkně studená. Luxusní dezert patrona pekařů a cukrářů St. Honoré prověří v technické výzvě hned několik základních znalostí francouzské cukrařiny. Soutěžící budou hostit své přátele a kolegy z minulých dílů. Finále sledujte zítra od 20:10 hod v České televizi.

Vojtěch Vrtiška - Peče celá země - křest knihy

Video se připravuje ...



Přečtěte si
defakto
15. 3. 2024 • 08:45

.... MIrka je prostě skvělá !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.