U Hanychové není chvíli klid: Oplétačky s policií | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

U Hanychové není chvíli klid: Oplétačky s policií

Agáta Hanychová a Mirek Dopita
Agáta Hanychová a Mirek Dopita (profimedia.cz)

Ze začátku vše vypadalo jako běžná silniční kontrola, leč Agáta při ní nadýchala skoro dvě promile alkoholu v krvi. A to, co se dělo dál, snad nepřeje nikdo ani nepříteli...

O oplétačky s policií se nikdo dobrovolně nehlásí. I Hanychovou (38) čekalo složité vysvětlování. Orgánům se totiž snažila vysvětlit, že mají vadný přístroj, podrobila se proto krevní zkoušce, při které se prokázala negativním výsledkem. 

Agáta o sexu s Prachařem: Je to jízda!

Video se připravuje ...

„První dechovou zkouškou byla zjištěna hodnota 0,81 promile alkoholu v dechu. Druhá zkouška provedená stejným analyzátorem vykázala 0,76 promile alkoholu v dechu,“ píše se podle Expresu přímo v policejním spisu. „Po zohlednění maximální dovolené chyby analyzátoru a expertně stanovené nejistoty dle přepočtové tabulky Metodiky měření alkoholu v dechu Českého metrologického institutu, nejnižší z uvedených hodnot odpovídá hladině minimálně 0,57 g/kg alkoholu v krvi,“ vyplývá dále ze závěrů šetření policie. 

Hanychová však výsledky zpochybnila a pozornost svedla k vadnému zařízení. „Bylo to vyhodnoceno jako pochybení policie. Měli vadný stroj, jela jsem pak okamžitě na krev a tam jsem měla nulu. U jednání jsem nebyla, zastupoval mě právník. Byla z toho i nějaká prozkoumávací zpráva, složitě se to řešilo,“ uvedla následně k věci sama Agáta. 

Obří útok na Ukrajinu. Agáta platí desetitisíce kvůli Soukupovi. Kdo zastoupí Karla III?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
XYZ3
13. 2. 2024 • 20:19

No tak 2 promile nebo 0,8? Ono je to vlastně jedno...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.