Premiéra minisérie Metoda Markovič: Hojer: Na vše dohlížela vdova Eva | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Premiéra minisérie Metoda Markovič: Hojer: Na vše dohlížela vdova Eva

Eva Markovičová a její seriálová představitelka Sarah.
Eva Markovičová a její seriálová představitelka Sarah. (Foto Aha! – Martin Hykl, TV Nova, ara)

Premiéry minisérie Metoda Markovič: Hojer se bohužel bývalý šef pražské mordparty Jiří Markovič (†79) nedožil. Deník Aha! na premiéře ale exkluzivně vyzpovídal vdovu Evu Markovičovou.

Nová šestidílná série vypráví příběh dopadení a usvědčení jednoho z nejděsivějších sériových vrahů normalizačního Československa kanibala Ladislava Hojera (†28) legendárním kriminalistou, který vedl pražské první oddělení 16 let.

Zabila ho rakovina

„Manžel měl rakovinu, poslední rok strašně trpěl, ale byl statečný, nikdy si nestěžoval. Ten rok byl smutný,“ prozradila Aha! jeho manželka Eva, která na premiéře první díl minisérie sledovala tak trochu i za něj. Ostatně celou dobu natáčení byla s filmaři v kontaktu. „Upřímně jsem se toho bála, protože si pustíte někoho cizího do soukromí,“ neskrývala paní Eva obavy. Viditelně byla ale dojatá. „Opravdu to bylo pocitově silné, protože jsou tam situace, které jsem sama prožila a teď je viděla znovu. Několikrát mi úplně zatrhnulo. Škoda, že se toho manžel nedožil, moc by se mu to líbilo,“ dodala vdova s tím, že se jí líbil výkon herečky Sarah Haváčové (33), která ji v minisérii představuje.

Sarah Haváčová - Metoda Markovic - premiera

Video se připravuje ...

Nelze zapomenout

„Manžel se na to těšil, pracovali na tom několik let. On tou prací žil, byl to i jeho koníček. Dokonce jednou za námi filmaři přijeli na Šumavu, to už mu bylo dost špatně, tak tam ještě něco projednávali,“ popsala vdova. Sama na případ Ladislava Hojera nemůže zapomenout. „On to manžel vždycky prožíval ještě doma a vyprávěl mi o tom. Já bych toho moc nevyřešila, ale ty detaily jsem bohužel znala,“ dodala. Minisérie startuje na platformě Voyo už zítra.

Kdo byl Jiří Markovič?

Za doby svého působení v pražském oddělení vražd dostal za mříže i na šibenici ty nejstrašlivější zločince! K policii nastoupil jako 22letý v roce 1964, o dva roky později se dostal na oddělení vyšetřování. V roce 1986 se stal šéfem jednoho ze dvou tehdejších oddělení vražd pražské policie. Mezi Markovičovy nejslavnější případy patří Ladislav Hojer, český sadistický sériový vrah a kanibal, který v 70. a počátkem 80. let brutálně zavraždil nejméně pět žen, některé znásilnil a části těla jedné z nich se pokusil sníst s hořčicí! Vysloužil si za to trest smrti. Markovič dopadl i spartakiádního vraha Jiřího Straku (†54). Jeho tým držel světový rekord – téměř 7 let po sobě dokázal objasnit všechny vraždy v Praze, což se v žádné jiné metropoli tak dlouho nepodařilo. Do důchodu odešel koncem roku 1999, zemřel v říjnu 2022.

Natálie Kotková - Metoda Markovic - premiera

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.