Lněnička a Neužil ze seriálu Metoda Markovič: Hojer: Tři mordy v domě hrůzy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Lněnička a Neužil ze seriálu Metoda Markovič: Hojer: Tři mordy v domě hrůzy

Metoda Markovič: Hojer • Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče.
Metoda Markovič: Hojer • Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče. (Voyo)

Hostil Petra Lněničku (44) a Václava Neužila (44) v domě hrůzy! Právě v baráku na pražském Bohdalci, který operní pěvec Radek Krejčí (59) zdědil po rodičích, úřadovala policejní parta ze seriálu Metoda Markovič: Hojer. „Postupně tu došlo ke třem vraždám,“ prozradil Aha! pěvec.

Barák z 30. let minulého století nechal po smrti rodičů tak, jak byl, a právě to se filmařům líbilo. Potřebovali neútulné syrové prostředí, z něhož už od počátku mrazí. „Nechtěl jsem dům zatím prodat a tak, jak je, ho nemohu pronajímat,“ říká Krejčí. „Vytipovali si právě tuto lokalitu a ten náš barák a hodili mi nabídku do schránky. Když režisér Pavel Soukup přišel na první obhlídku, zajásal a rovnou jsme si plácli,“ vylíčil pěvec, co předcházelo natáčení. Než se pak štáb po práci odstěhoval, koupil si ještě některé části vybavení pro další natáčení.

Vražda za vraždou

Tvůrci seriálu nakonec využili každý kus téměř stoleté vilky se zahradou. Od sklepa až po podkroví. Na zdi u dveří ještě zůstaly stopy filmové krve. Nábytek sektor a na zdi váleček, tak vypadaly v půlce 70. let ložnice. Na zemi staré tuhé koberce. „Jednu vraždu točili hned pro první díl, pak ve sklepě další a ještě jednu. Potom to všechno prostříhali do jednotlivých dílů,“ vysvětlil pěvec a dodal, že kdyby měl v domě sám bydlet, měl by asi hodně těžké sny... Sám ale naštěstí žije v malebném prostředí Malé Strany.

Rozhovor s režisérem Metody Markovič

Video se připravuje ...

Jako ředitel věznice

Radek Krejčí má nyní čerstvě po premiéře Netopýra od Johanna Strausse v Ústí nad Labem. „Hraju jednu z hlavních rolí ředitele věznice Franka. A nemám alternaci. Se mnou zpívají například Tereza Mátlová a Michal Bragaggnolo.“

Další vraždy

Seriál Metoda Markovič Hojer, který teď vede v žebříčku sledovanosti na platformě Voyo, získal v roce 2023 ocenění za nejlepší seriál střední a východní Evropy a cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer v Brně, kde měl zároveň svou premiéru. Tvůrci již pracují na druhé řadě, jež bude pojednávat o spartakiádním vrahovi Jiřím Strakovi. Scenárista Jaroslav Hruška ani pak nechce skončit a míní v drsných příbězích pokračovat.

Točilo se i v továrně

Mnoho dalších seriálových scén vzniklo také v nedalekém objektu továrny Koh-i-noor Waldes ve Vršovicích.

Petr Uhlík z Metody Markovič: Dodnes se nesrovnal se smrtí kolegy

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.