Smršť kritiky na Zlatou labuť a Metodu Markovič: Kvůli Adamům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Smršť kritiky na Zlatou labuť a Metodu Markovič: Kvůli Adamům!

Adam Vacula v seriálu Zlatá labuť
Adam Vacula v seriálu Zlatá labuť (Archiv TV Nova / Mikuláš Křepelka)

Oba dva seriály mají své fanoušky a jsou vyzdvihovány, oba ale mají i své mouchy. Pozorní diváci si totiž i přes kvalitní zpracování příběhů všímají nesrovnalostí, které celkový dojem kazí. O co se jedná?

Natáčení dobových seriálů občas bývá nevděčnou službou veřejnosti. Milovníci minulých dekád i pamětníci jsou velcí puntičkáři a dbají na veškeré detaily, které podle nich musí odpovídat dobovým reáliím. To se ve Zlaté labuti či Metodě Markovič: Hojer ne vždy povedlo.

Adam Vacula v Bodu obnovy: Ve filmu jsem od začátku mrtvý!

Video se připravuje ...

V prvním zmíněném seriálu diváky ruší tetování Adama Vaculy alias Petra Kučery, který v té době a při svém postavení rozhodně tetování na těle mít nemohl. Podle některých měl herec strávit v maskérně o něco déle a tetování nechat zakrýt. „Že ho jednou v záběru nechali s tetováním? V té době je dost nereálné, že by tato sorta lidí něco takového měla,“ cituje server Super.cz jednu z divaček.

Naopak příliš uhlazený je zase herec a zpěvák Adam Mišík v kriminální minisérii Metoda Markovič: Hojer. Na mladého policistu v předrevoluční době má až příliš upravené obočí. Tehdejší policisté podle pamětníků takto upravení nebyli. I takové detaily mohou být pomyslnou třešinkou na dortu, bez které dílo ztratí jiskru. Naštěstí pro oba seriály mnozí tyto drobné nedostatky přehlíží a celkově počiny hodnotí jako to nejkvalitnější, co bylo za poslední roky pro televizi natočeno.

Jak se odhaluje zlo? Metoda Markovič: Hojer

Video se připravuje ...



Přečtěte si
VRATISLAV ŘÍHA
9. 3. 2024 • 21:28

Kdo chce koně bíti, vždycky si hůl najde.

Lenka Klimešová
9. 3. 2024 • 11:12

Myslím si,že titi diváci jsou prostě rejpalové a to nejen vůči seriálům. Jednoduché řešení: vadí vám? Nekoukejte. Mě je úplně jedno jaké má kdo tetování nebo obočí,koukám na to,protože mě to baví a líbí se mi to. Prostě se vloudí občas chyba,ale vám kritikům se to nestává,vy jste asi neomylní,že? Za mě oba seriály super,u labutě mě mrzí,že dej nepřijde až do konce války a dál,metoda Markovič,to je tedy něco neskutečného,hlavně výkon obou Petrů,zvláště tedy Petra Uhlika...to bylo něco úžasného. Klobouk dolů.Človek měl husí kůži.

Jamail-
9. 3. 2024 • 06:46

Bože jejich starosti na mojí hlavu 🤣🤣🤣🤣🤣

Alena Lechnýřová
8. 3. 2024 • 06:36

Stejně nepravděpodobné, jsou šatičky a styling manželek havířů v Dukle 61.
Issová připravuje večeři v nažehlených šatech v botkách na podpatku místo v tehdy běžně nošených pracovních zástěrách a v účesu jak panička z první republiky. Ačkoli horníci měli vyšší platy a jejich města byla lépe zásobována (to vím z Příbrami), přece jenom to bylo pár let po válce.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.