Pražská omeleta
POTŘEBUJETE: 15 vajec 250 g moučkového cukru 60 g vanilkového cukru 200 g hrubé mouky 20 g pomerančové nebo citronové kůry 100 g tuku na smažení zavařeninu nebo čerstvé ovoce moučkový cukr na posyp
Z bílků ušleháme hodně tuhý sníh, zlehka k němu zašleháme moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, žloutky a mouku. Na pánvi, která se dá vložit do trouby, rozehřejeme trochu tuku, vlijeme sněhovou hmotu a v nepříliš rozehřáté troubě (asi 150 °C) pečeme 10 až 15 minut, až povrch omelety zpevní. Teplou omeletu potřeme zavařeninou nebo naplníme čerstvým ovocem, přehneme v půli, posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 42.