Rozloučení s Romanem Čechmánkem (†52): Vyprovázeli ho jen tři Zlatí hoši | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Rozloučení s Romanem Čechmánkem (†52): Vyprovázeli ho jen tři Zlatí hoši

Manželství Romana Čechmánka a jeho ženy Dagmar bylo minulostí, ale na pohřbu jeho někdejší láska nechyběla
Manželství Romana Čechmánka a jeho ženy Dagmar bylo minulostí, ale na pohřbu jeho někdejší láska nechyběla (Aleš Krecl/Koláž BleskSport)

Zatímco šampionů z Nagana bylo na pohřbu jako šafránu, regionální patrioti se s Čechmánkem (†52) loučili ve velkém. Nechyběl ani strůjce vsetínského zázraku z 90. let Horst Valášek (82).

„Těžko by mě napadlo někdy před třiceti lety, kdy jsem Romana vytáhl do velkého hokeje k nám do Vsetína, že mu půjdu na pohřeb. Bylo mu jen 52 let, to je nejlepší chlapský věk. Ostatně tolik bylo mně, když jsme i díky němu začínali zlatou vsetínskou éru. Vzpomínky na něj mám báječné, ale dnes vládne smutek,“ hlesl Valášek.

Jiří Dopita (54), David Moravec (50) a Jiří Šlégr (52). Víc olympijských vítězů do obřadní síně Lesního hřbitova ve Zlíně nedorazilo. Jako by stále nedokázali pochopit, proč populární »Čeman« odešel tak brzy. Dle pitvy bez cizího zavinění, prostě mu prý doma selhalo srdíčko... Slovo za všechny parťáky si před zhruba sto padesáti hosty vzal Moravec, mimo jiné autor zlatého gólu z MS 2001. Vypíchnul Romanovy kvality – ty gólmanské, ale hlavně jako člověka.

Pietní místa pro Schwarzenberga. Záhadná smrt Čechmánka. A slzy pro kamarádku slavných

Video se připravuje ...

„Byl pro mne jako neprůstřelná, neprodyšná Berlínská zeď. Potkávali jsme se později na studiu trenérské licence, často probírali mládežnický hokej a navzájem si tvrdili, že za nás bylo líp. No prostě normální řeči. Hokej ale pořád moc miloval, to bylo znát,“ svěřil se dojatým hlasem Moravec. Po jeho řeči se rozplakala i v první řadě sedící rodina – včetně Čechmánkovy maminky a jeho tří dětí. Odpočívej v pokoji, legendo!

Vsetín se loučil s Čechmánkem: pochod na stadion i rodina na ledě

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.