Seriál Oktopus: Krobot přišel o barák! Po natáčení ho zbourali | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Seriál Oktopus: Krobot přišel o barák! Po natáčení ho zbourali

Miroslav Krobot
Miroslav Krobot (Blesk:foto CNC: Marek Patek, Pavel Machan, David Kundrat, Martin Hykl)

Starý nemluva, který miluje dostihy, karban a vlaky! To je kapitán Dítě ze seriálu OKTOPUS v podání Miroslava Krobota (71). Se svým psem Krvesajem dokonce bydlí v bývalých nádražáckých domcích u trati. Ty už ale podle zjištění deníku Aha! nestojí...

Ateliér, který obývá kapitán Dítě, stál v blízkosti železničního přejezdu v Bubenské ulici mezi nádražím Praha-Bubny a zastávkou Praha-Holešovice, která se v seriálu také objevuje. Krátce po natáčení seriálu OKTOPUS byl ale stržen, aby uvolnil místo nové výstavbě. Železniční trať totiž prochází rozsáhlou modernizací, jejímž cílem je vybudování kvalitního železničního spojení z Prahy do Kladna a hlavně na Letiště Václava Havla.

Miroslav Krobot v nové kriminálce: Přitom detektivky rád nemá!

Video se připravuje ...

Nejsem dobrodruh

Kdyby se tedy točila druhá řada seriálu, což není vyloučeno, protože ho každé pondělí sleduje na ČT1 přes milion diváků, musel by si Krobotův hrdina hledat nové bydlení... Jedno je ale jisté, určitě by to bylo zase na dráze! Kapitán Dítě totiž nerad jezdí autem, nejraději má vlak. Během natáčení vystřídal více než deset typů vagonů – od lokálky až po mezinárodní rychlík. „Asi nejsem takový dobrodruh jako on. Kapitán Dítě je povahou hráč, potřebuje výzvu, vzrušení, chce zažívat napjaté situace. Tuhle vlastnost postrádám, takže pro mě bylo zajímavé dostat se do jeho způsobu myšlení,“ říká o své roli herec a režisér Miroslav Krobot.

Jako Alois Nebel

Spolupráci s režisérem Janem Pachlem (46) si nemůže vynachválit. „Jako herec se snažím maximálně vyjít vstříc, protože vím, jak je nepříjemné, když do toho herec »rejpe«. Samozřejmě kdyby byl režisér nepřipravený nebo kdybych cítil, že je něco špatně, ozval bych se. Ale v případě Honzy Pachla jsem neměl sebemenší důvod,“ zdůrazňuje Krobot. Jako herec má k železnicím blízko. V roce 2011 ztvárnil titulní postavu filmu Alois Nebel. V napůl animovaném, napůl hraném celovečerním snímku hrál mlčenlivého nádražáka v zapadlém místě Jeseníků.

Krobot a Isteník hasí v kinech

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Alva
30. 10. 2023 • 14:37

Povedlo se, ovšem nedělala bych další řadu, pak to vždycky už není ono, dobrého stačí málo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.