Manželé Lenka Termerová a Moris Issa v seriálu OKTOPUS: Hraje celá rodina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Manželé Lenka Termerová a Moris Issa v seriálu OKTOPUS: Hraje celá rodina!

Lenka Termerová si v díle Bankocetle zahrála matku představenou Sibylu.
Lenka Termerová si v díle Bankocetle zahrála matku představenou Sibylu. (Foto ČT/Pavla Černá, ara)

Teprve seriál OKTOPUS je po 50 letech svedl dohromady! Režisér a také příležitostný herec Moris Issa (78) a jeho žena, herečka Lenka Termerová (76) se sice spolu před kamerou nesetkali, ale objevili se shodně ve včerejším díle s názvem Bankocetle.

Režisér a spoluscenárista seriálu Jan Pachl (46) důmyslně využil toho, že je Moris původem Syřan, a obsadil ho do role syrského velvyslance v Praze. „Vztahy mezi Sýrií a Evropou nejsou nejlepší,“ říkal Issa v roli diplomata svým rodným jazykem Miroslavu Krobotovi (72). Z jeho ženy zase režisér udělal starostlivou matku představenou jménem Sibyla, která nic zlého netušíc rozprodává staré padesátikorunové bankovky z velké vlakové loupeže.

Smíšené manželství

Moris a Lenka se poznali na studiích. On se na svou profesi připravoval od roku 1963 na pražské FAMU, ona na DAMU. Budoucí režisér se rychle naučil česky. „Morisovi rodiče chtěli, aby se jim syn vrátil domů. My zase na svatbu potřebovali ze Sýrie veškeré jeho doklady, ale ty dlouho nepřicházely. Jinak bychom se vzali asi dřív. A moji rodiče nebyli nadšení, ale obdivovala jsem je, že to skousli,“ prozradila v rozhovoru pro iDnes herečka, známá i ze seriálů Žena za pultem či Rodinná pouta a Velmi křehké vztahy. Páry různých národností tehdy ještě moc nefrčely.

Seroš X: Oktopus

Video se připravuje ...

Zlatá svatba

Lenka tak chodila s Morisem šest let, než se vzali. Její máma a otec se báli ostudy, takže se k oltáři vypravila v paruce, aby ji v rodném Hradci Králové nikdo nepoznal. „Na obřad nešli, ale hostinu vystrojili,“ vzpomínala Termerová s úsměvem. Ukázalo se ale, že to navzdory překážkám byla dobrá volba. Manželé jsou s Morisem dodnes a už oslavili zlatou svatbu.

Na tetičku zapomněli?

Moris s Lenkou mají dvě děti – dceru Marthu Issovou (42), která je známá herečka, a syna Filipa Issu (45). Ten je úspěšný filmový střihač a také trojnásobný otec. Jeho dcera Julia Issa (25) se také objevila v seriálu OKTOPUS – v 8. díle s názvem Žihadla si zahrála sestřičku v domově pro seniory. V seriálu si tak překvapivě nezahrála jen její tetička Klára...

Přešlap s náušnicí

Oku všímavého diváka neušlo, že matka představená Sibyla má v uších náušnice! Řádové sestry se přitom – jak známo – nezdobí šperky ani nelíčí. Zapomněla si je Lenka Termerová sundat, anebo to byl snad záměr tvůrců, aby si diváci mysleli, že je to falešná jeptiška?

Tvůrce kriminálky s Hanzlíkem Jan Pachl: Dostal jsem ho na jeho ješitnost!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.