Návrat do minulosti v seriálu OKTOPUS: Vždyť toho herce znám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Návrat do minulosti v seriálu OKTOPUS: Vždyť toho herce znám!

Seriál OKTOPUS
Seriál OKTOPUS (ČT)

Nejen Miroslav Krobot (71), Marika Šoposká (33) a Kryštof Hádek (41) jsou hvězdami seriálu OKTOPUS. Při sledování dnešního dílu si diváci jistě budou hned u několika postav říkat: „Koho mi to jen připomíná? Toho znám!“ V případu nazvaném Dobrý pastýř má např. výraznou roli vychovatele v pasťáku Filip Menzel (52) alias Mrkáček Čiko.

Tytam jsou sice dlouhé blonďaté kučery, ale něco v očích toho kluka stále připomíná. Blbečku, zamrkej! I když už tak vyplašeně nemrká. „S tím jsem si docela užil,“ říká o své zatím nejslavnější roli Filip. „Volali na mě – blbečku, zamrkej!“ Není jasné, zda mu nejnovější role vychovatele Steinera vynese taky pouliční pozornost, ale zájem vzbudí určitě. Hodně totiž vyšetřovací trojici pomůže.

Z herce režisérem

Stejné příjmení jako bývalá dětská hvězda nosil slavný oscarový režisér Jiří Menzel (82), ale příbuzní nebyli. Filip má v rodokmenu jinou slavnou osobnost – jeho dědeček byl akademický malíř František Emler (†79). A protože geny nezapřeš, herec vzal taky do ruky malířskou paletu. A k tomu přesedlal z herectví, které vystudoval spolu se Sabinou Laurinovou (51) a Sašou Rašilovem (51), na režii dokumentárních pořadů. Přesto do role vychovatele vklouzl jako do pohodlných bot. A není to jediná bývalá dětská hvězda, která v dnešním díle po letech opět zazáří...

Matěj Havelka (18)

Malý Adam z Temného Kraj

Ze syna policistky Hamplové v seriálu Temný Kraj rovnou do basy! Matěj Havelka sedí coby feťák Tirpák za něco, co nespáchal. I když se k vraždě vychovatele přiznal, nebyl to on, kdo bodal nožem jako zběsilý. Matěj se věnuje i dabingu a zahrál si také v jediném českém seriálu #martyisdead, který získal v roce 2020 cenu Emmy. Kvůli roli v seriálu OKTOPUS si dokonce nechal vyholit své háro.

Seroš X: Oktopus

Video se připravuje ...

Tereza Taliánová (17)

Janička z Trpaslíka

V komediálním seriálu Petra Kolečka (39) a Jana Prušinovského (44) Trpaslík představovala malou Janičku, dceru Michala Suchánka (58) a Mariky Procházkové (49). V OKTOPUSu přitvrdila, představuje dívku feťáka Tirpáka. Tereza je vedle hraní influencerka, studuje dokonce školu s tímto zaměřením, miluje internet.

Lukáš Bech (50)

Létající Čestmír

I v době internetu není nad papírové složky. Hlavní hrdina seriálu Létající Čestmír představuje v OKTOPUSu vilného archiváře Valnohu, který žije hlavně mezi regály a rád nahlíží mladým policistkám pod sukně. Lukáš Bech má hodně zájmů, ale stále se uplatňuje hlavně v zahraničních produkcích, protože dokáže hrát v pěti jazycích. Objevil se i ve filmu Spider-Man.

Pavlína Mourková (58)

Holohlavá Rozmarýna

Hereckou kariéru odstartovala ve svých 12 letech ve filmu Jak se točí Rozmarýny jako holčička, která si musela nechat kvůli filmařům oholit vlasy. V seriálu hraje státní zástupkyni Vránovou, která je ke kriminalistům vstřícná a neháže jim při vyšetřování klacky pod nohy. Takovou roli ztvárnila prý poprvé.

Jonáš Zima (19)

Hraje celá rodina

Táta je herec Karel Zima (51), který se v létě Jonášovi spolu s novou manželkou Lucií postaral o nevlastního sourozence Eliáše. Jonášova maminka Magdalena Zimová (49) hraje v Divadle v Dlouhé a na obrazovkách nejvíc utkvěla rolí vdavekchtivé sestřičky Míši v Ordinaci v růžové zahradě 2. Jako malý si Jonáš zahrál v seriálech Cesty domů či Život a doba soudce A. K. Nyní představuje chovance z pasťáku Varadiho, který výrazně pomůže Krobotovi a spol. k vyšetření případu.

Tvůrce kriminálky s Hanzlíkem Jan Pachl: Dostal jsem ho na jeho ješitnost!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.